СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Гриби


Гриби є найбільш великою групою серед усіх відомих людині сьогодні рослин. Оскільки понад 100 тисяч видів цієї рослинності всюди оточують людину і тварин, ростучи в землі, воді, повітрі. Гриби ми можемо спостерігати і в побуті у вигляді плісняви, гнилизни, вогкості, що псує свіжі і придатні для вживання до певного терміну продукти харчування.

Якщо ж відповідно до основної тематики нашого сайту по бодібілдингу зосередити увагу відвідувачів і пристрасних прихильників блюд з грибів (салати, супи, рагу) варто детальніше розглянути їстівні види цієї рослини, які кулінари і народні цілителі умовно підрозділяють на 4 групи.

Отже, досвідчені грибники, для яких власноручне вирощування або безтурботне збирання грибів з усіма членами дружної сім'я є незамінним задоволенням, запевняють, що навіть за часів екологічної кризи є такі гриби (білий гриб, груздь справжній і ін.), які можна і навіть треба їсти в сирому вигляді і без попереднього очищення, поставляючи в організм цінні вітаміни (А, Д, групи В, РР) і мінеральні речовини (мідь, залізо, кальцій, калій, цинк, кобальт, магній, фосфор). А ось так звані умовно їстівні гриби (боровик, шампіньйони, лисички, опеньки), якщо їх спробувати без очищення і особливої кулінарної обробки (варіння, жаріння), виявлять себе гіркотою, що є отрутою. Такі гриби (до них відносяться вовнянки, сморчки і ін.) можна їсти, але тільки у відвареному вигляді (хоча спочатку краще замочити, просушити), коли 10-хвилинне кипіння видалило отрутохімікати, які, подібно до губки, вбирають саме гриби.

Неїстівні гриби, які деякі ентузіасти-експериментатори примудряються спробувати і через годину опиняться в інфекційному відділенні, видають себе зневажливим запахом, сумнівним смаком і дивним виглядом (наприклад, кам'яна жорсткість). Отруйні ж гриби (бліда поганка, темно-лускатий шампіньйон, дощовик, сіро-жовтий підпеньок та ін.) не піддаються ніяким кулінарним хитрощам і санітарній обробці.

Якщо точно розпізнавати придатні для вживання гриби, правильно їх обробляти смачно готувати, можна дивовижним чином відкоригувати фігуру (адже гриби визнані низькокалорійним продуктом дієтичного харчування з високим вмістом білку), а також здійснити профілактику інфекційних захворювань, запобігти запальним процесам, а також гарантувати відмінне самопочуття.




Інші статті по темі :






Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації