Овочева запіканка
Овочева запіканка – це універсальне блюдо, так як вона дивовижно гарна як в гарячому, так і в холодному вигляді, а подавати її можна не тільки як окреме блюдо, але і як гарнір до м'ясних страв.
ІНГРЕДІЄНТИ:
баклажан 1 шт., кабачок 1 шт., помідор 1 шт., цибуля ріпчаста 1 шт, морква маленька 1 шт., спаржа заморожена 100-150 грам, часник, сир твердий малої жирності або домашній сир, йогурт 0% — 250 грам, яйця — 2-3 шт, сіль, перець;
ПРИГОТУВАННЯ
Для приготування овочевої запіканки вам знадобиться відварити 150 грамів замороженої спаржі приблизно хвилин 5-10. Далі необхідно порізати 1 маленький баклажан, 1 маленький кабачок, 1 невелику головку ріпчастої цибулі, 1 середній помідор, 1 маленьку моркву. Всі овочі нарізаємо кубиками і відправляємо тушкувати на сковороду з антипригарним покриттям. Масло додавати не потрібно, так як овочі самі дадуть сік, особливо помідор. Змішуємо 250 грам нежирного йогурту, 2-3 яйця з видавленим через чеснокодавку часником, перцем і сіллю, і заправляємо отриманим соусом викладені у форму для запікання овочі. Якщо ви хочете зробити запіканку більш насиченого кольору, то в заправку можна додати 1 чайну ложку томатної пасти. На завершення накриваємо отриману суміш тонкими скибочками нежирного сиру і відправляємо в духовку, розігріту до температури 180 градусів. Як тільки з'явилася золотиста скоринка, ваша овочева запіканка готова.
Інші статті по темі :
|