Користь яєць
Якщо ваш холодильник не забитий яйцями хоч би наполовину, його місце - на розпродажі бракованих товарів. Після цього тексту ви повинні зрозуміти, як цінні і потрібні вашій м'язовій масі ці еліпсоїди з білку і жовтка.
Навіщо вони потрібні?
Безглузде питання. Амінокислота, яку ви споживаєте разом з яйцями, робить усе за вас: нарощує м'язову масу, покращує стан шкіри і інших тканин тіла (причому яєчний білок діє набагато ефективніше, ніж будь-який інший). У яєчному жовтку маса поживних речовин, включаючи 13 вітамінів, лютеїн і зеаксантин - каротеноїд, що запобігає збитку від старіння.
Ще декілька аргументів на користь цих маленьких поживних еліпсоїдів.
Дослідження показують, що якщо їсти яйця з ранку, можна значно понизити споживання калорій впродовж дня.
Приблизно 75% жиру в яйцях - ненасичений, означає він з меншою вірогідністю відкладеться в області боків.
У яйці міститься приблизно добова норма холіну - речовини, відповідальної за зв'язок між нервовими закінченнями і м'язами (він ж покращує пам'ять клітин мозку).
У середньому в яйці міститься 85 калорій.
Чи шкідливо їсти яйця?
Тільки холестерин. Його в яєчному білку трохи більше, ніж треба. Тому не переїдайте - більше трьох раз на тиждень їсти яйця небажано (та і, чесно кажучи, неможливо). Погано проварені яйця теж краще відкласти для ворогів - в них іноді можна знайти сальмонеллу.
Як готувати яйця?
Щоб від яєць було ще більше користі, чим ми описали , засвойте нескладні правила їх розбивання і приготування.
Їх можна зберігати. Завжди тримайте напоготові штук шість варених яєць - вони можуть згодитися для бутербродів, салатів (за бажанням яйцями можна замінювати бекон і шинку) або швидкого корисного перекушування.
Приготуйте найздоровіший омлет . В чашці збовтайте два яйця і чайну ложку води. Розтопіть трохи вершкового масла на сковорідці і залийте туди яєчну суміш. Коли омлет стане товстим і в нім практично не залишиться рідких яєць, посипте його тертим сиром (краще чеддером - він найменш жирний), додайте порізаний зелений і червоний перець. Покладіть те, що вийшло, на шматок цільнозернового хліба і сміливо відправляйте собі в рот.
Зваріть шість яєць, розріжте їх навпіл. Виріжте жовтки, заповніть місце, що вийшло, сумішшю із сметани, оцту і гірчиці (всього по чайній ложці). Не забувайте про сіль і перець.
Як вибрати при покупці якісні яйця?
Беріть яйця тільки з холодильника, перед купівлею проінспектуйте їх на предмет тріщин і ушкодження.
Скільки часу зберігаються яйця?
Свіжі яйця можна їсти впродовж чотирьох-п'яти тижнів після купівлі;варені - протягом тижня. Краще зберігати їх в глибині холодильника, а не в дверцях.
Інші статті по темі :
|