Зелена квасоля з м'ятою і кедровими горішками
Зелена квасоля з м'ятою і кедровими горішками відноситься до тих страв, які можна вживати людям, що дотримуються овочевої дієти для схуднення.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 грам зеленої квасолі (замороженої), одна цибуля порей, два зубчики часника, дві столові ложки рослинної олії, соєвий соус, сік лимона, сіль, бальзамічний оцет, чорний перець (краще мелений), трохи м'яти або петрушки, чверть склянки розпечених кедрових горішків.
ПРИГОТУВАННЯ
Квасолю слід розморозити і пробланшироувати протягом декількох хвилин в киплячій підсоленій воді. Потім відразу опустити в крижану воду, так ви зупините процес варіння і збережіть симпатичний зелений колір. Потім квасолю відкидають на друшляк.
Поки стікає вода, потрібно порізати тонкими кільцями цибулю-порей (світлу частину), пластинками зубчики часнику. Розігріти в сковороді олію, додати порей, часник, перемішати і обсмажити до прозорості в перебігу декількох хвилин. Тепер можна відправити в сковороду квасолю і обсмажити протягом двох хвилин, обов'язково постійно помішуючи.
Після вливають соєвий соус, лимонний сік, бальзамічний оцет, сіль, перець. Все добре перемішують і тримають на вогні протягом декількох хвилин. Квасоля повинна пом'якшити, але не втратити форму. Потім знімають з вогню, перекладають в салатник і остуджують. Посипають свіжою м'ятою (можна замінити петрушкою) і кедровими горішками.
Інші статті по темі :
|