СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Як покращити засвоювання білка?


Для ефективного приросту м'язової маси потрібно збалансовану програму харчування. Але часто буває так, що забезпечити достатнє споживання їжі не досить. Річ у тому, що не увесь білок, що потрапляє в організм, засвоюється. А для найбільшого ефекту набору м'язової маси треба забезпечити максимальне засвоєння білку. Як це можна зробити?

Речовини, які сприяють засвоєнню білку, називаються ферменти. Ферменти прискорюють обмінні процеси, містяться в організмі і беруть активну участь в процесі травлення. При посиленому споживання білків, внутрішніх ресурсів, ферментів, може не хватати і потрібно додатковий їх прийом. Існують спортивні добавки до їжі, які містять в собі рослинні ферменти. Рослинні ферменти діють аналогічно тим, що містяться в організмі. Рослинні ферменти допомагають травній системі розщеплювати білок, який є будівельним матеріалом для м'язових волокон.

Білок, розщеплений на амінокислоти і пептиди, має підвищену швидкість засвоєння і володіє більшою мірою засвоєння. І, як наслідок, запас білку використовується більш максимально. Процес засвоєння білку досить трудомісткий. Особливо це стосується казеїнових і молочних білків.

Первинний процес переварювання білку відбувається в шлунку. Подальше переварювання і засвоєння білку відбувається в тонкому кишковику. Під впливом шлункового соку білкові маси в шлунку злипаються і стають грудками. Ферментам дуже важко проникнути всередину, тобто перетравлюється тільки верхній шар. А білкові маси, що залишилися, не переварені, насилу просуваються по травному траку, викликаючи не приємні відчуття дискомфорту. Додатковий прийом ферментів вирішує це питання. У протеїнових добавках використовуються рослинні ферменти. Оскільки ферменти знаходяться у складі добавки, вони розподіляються рівномірно у середині білкової маси. Тобто відбувається якісніше засвоєння білків і, як результат, ефективніше використання білкового ресурсу. А краще засвоєння білку дозволяє нарощувати м'язову масу ефективніше.Так само ферменти позитивно впливають на імунну систему і покращую загальний стан атлета.

Ферменти роблять загоювальний ефект, при численних, дрібних травмах. Цей ефект в поєднання із здатністю посилювати засвоєння білку може надати величезну допомогу в примноженні м'язової маси.




Інші статті по темі :








Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації