СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Види протеїнів


У продажі можна зустріти багато різних продуктів спортивного харчування з різними назвами на упаковках. Частенько украй складно розібратися, який протеїн вам потрібний.

На українському ринку існує декілька основних видів протеїнових порошків. Розберемо їх по порядку:

1. Сироватковий протеїн. Продукт, що отримується з сироватки що залишилася після виготовлення сиру. Розрізняють ізолят і концентрат сироваткового протеїну. Теоретично, "ізолят" означає, що порошок (протеїн) ізольований від жирів і вуглеводів, "концентрат" - власне, високобілковий концентрат. Містить 18 замінимих і не замінимих амінокислот практично в ідеальній пропорції. Засвоюється залежно від індивідуальних особливостей людини, до 95%. Час засвоєння 40-50 хвилин, так само залежить від індивідуальних особливостей організму, і від конкретного продукту. Цей протеїн вважається "швидким" із-за швидкості засвоєння, ідеальний для використання для закриття так званого "білкового вікна", і у будь-якій ситуації коли потрібний швидкозасвоювальний білок. Без сумніву це вид протеиновых порошків, що самий, краще купується і продається. На упаковці є напис - Whey, це англійська назва сіроватки.

2. Казеїновий протеїн. Другий за популярністю продукт. Виготовляється так само з молочних продуктів, власне, в молоці зі змістом білку 3%, усі ці 3% і є казеїном (точніше казеїнатом кальцію) на 70%. Казеїн, це основна складова сирів, сиру, кефіру і так далі. Чим хороший казеїновий протеїн? Він здатний засвоюватися впродовж тривалого часу - до 7 годин. Це дозволяє забезпечувати організм білком, наприклад, впродовж усієї ночі. У результаті отримуємо позитивний азотистий баланс. Це не дозволить вашим м'язам відчувати нестачу білку, тобто не буде катаболічних процесів руйнування м'язових волокон.

3. Яєчний протеїн. Все менше виробників пропонують його. Виготовляється з яєчного порошку. Засвоюється трохи повільніше за сироватковий протеїн. Складно сказати, в чому його переваги. Так само як і в інших, є повноцінний амінокислотний набір, приблизно також засвоюється до 95%.

4. Молочний протеїн. Ще більше екзотичний продукт. Молочний ізолят і концентрат зазвичай використовується в продуктах тих, що містять різні протеїни - своєрідне асорті. Так само, молочний ізолят використовується в продуктах спортивного харчування, зроблених на просторах СНД. Судячи з усього ця найпростіша і дешева сировина для виготовлення протеїнового порошку. Засвоєння молочного протеїну відбувається впродовж декількох годин.

Ось така вийшла загальна характеристика про види протеїнів. Не обов'язково використати усі види протеїнів. Усе залежить від індивідуальних особливостей і потреб організму. Пам'ятайте, протеїн - це такий же продукт, як і багато інших, тільки в красивій упаковці і в його описі написано, що він для спортсменів. Якщо завтра яка-небудь птахофабрика стане штампувати напис "для бодібилдерів" на курячих яйцях, це теж буде цілком логічно і обгрунтовано. Адже це теж продукт з високою концентрацією білку, майже ідеальний набір амінокислот, що швидко засвоюється, і дозволяє забезпечити організм білком і запустити анаболічні процеси.




Інші статті по темі :








Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації