СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Користь яєць


Якщо ваш холодильник не забитий яйцями хоч би наполовину, його місце - на розпродажі бракованих товарів. Після цього тексту ви повинні зрозуміти, як цінні і потрібні вашій м'язовій масі ці еліпсоїди з білку і жовтка.

Навіщо вони потрібні?

Безглузде питання. Амінокислота, яку ви споживаєте разом з яйцями, робить усе за вас: нарощує м'язову масу, покращує стан шкіри і інших тканин тіла (причому яєчний білок діє набагато ефективніше, ніж будь-який інший). У яєчному жовтку маса поживних речовин, включаючи 13 вітамінів, лютеїн і зеаксантин - каротеноїд, що запобігає збитку від старіння.

Ще декілька аргументів на користь цих маленьких поживних еліпсоїдів.
Дослідження показують, що якщо їсти яйця з ранку, можна значно понизити споживання калорій впродовж дня.

Приблизно 75% жиру в яйцях - ненасичений, означає він з меншою вірогідністю відкладеться в області боків.

У яйці міститься приблизно добова норма холіну - речовини, відповідальної за зв'язок між нервовими закінченнями і м'язами (він ж покращує пам'ять клітин мозку).
У середньому в яйці міститься 85 калорій.


Чи шкідливо їсти яйця?


Тільки холестерин. Його в яєчному білку трохи більше, ніж треба. Тому не переїдайте - більше трьох раз на тиждень їсти яйця небажано (та і, чесно кажучи, неможливо). Погано проварені яйця теж краще відкласти для ворогів - в них іноді можна знайти сальмонеллу.


Як готувати яйця?


Щоб від яєць було ще більше користі, чим ми описали , засвойте нескладні правила їх розбивання і приготування.

Їх можна зберігати. Завжди тримайте напоготові штук шість варених яєць - вони можуть згодитися для бутербродів, салатів (за бажанням яйцями можна замінювати бекон і шинку) або швидкого корисного перекушування.

Приготуйте найздоровіший омлет . В чашці збовтайте два яйця і чайну ложку води. Розтопіть трохи вершкового масла на сковорідці і залийте туди яєчну суміш. Коли омлет стане товстим і в нім практично не залишиться рідких яєць, посипте його тертим сиром (краще чеддером - він найменш жирний), додайте порізаний зелений і червоний перець. Покладіть те, що вийшло, на шматок цільнозернового хліба і сміливо відправляйте собі в рот.

Зваріть шість яєць, розріжте їх навпіл. Виріжте жовтки, заповніть місце, що вийшло, сумішшю із сметани, оцту і гірчиці (всього по чайній ложці). Не забувайте про сіль і перець.


Як вибрати при покупці якісні яйця?


Беріть яйця тільки з холодильника, перед купівлею проінспектуйте їх на предмет тріщин і ушкодження.


Скільки часу зберігаються яйця?

Свіжі яйця можна їсти впродовж чотирьох-п'яти тижнів після купівлі;варені - протягом тижня. Краще зберігати їх в глибині холодильника, а не в дверцях.




Інші статті по темі :








Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації