СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Сир у бодібілдінгу


Роль якісного білкового харчування у бодібілдінгу особливо висока. Сир у бодібілдінгу займає особливе місце, а увесь його секрет в казеїновому протеїні, молочному білку, який повільно засвоюється і надовго забезпечує організм спортсмена необхідною енергією. Тому кожен грамотний культурист уважно відноситься до ролі сиру у бодібілдінг харчуванні і своєму щоденному раціоні.


Цінний склад сиру


У пісному сирі міститься до п'ятдесяти відсотків казеїну, а в жирному сирному продукті усі шістдесят, інший молочний білок - це швидкорозпадаючий протеїн. Сир - це буквально протеїн в чистому вигляді, вже готовий до споживання. Також до його складу входять основні поживні речовини, білки, жири і вуглеводи. У сирі багато кальцію, необхідного для міцності кісток, є фосфор, залізо, магній, калій, натрій і цинк, а також найважливіші вітаміни групи А, В, РР і ще мінерали. Але саме для бодібілдингу сир цінний і незамінний із-за казеїнового молочного протеїну, що дає спортсменові можливість відновити сили і енергію після інтенсивного тренування, а також насититися перед сном.

З'ївши сир або кисломолочну страву, бодібілдер довго не захоче їсти, забезпечивши себе довгограючою енергією і силами. Засвоюваність казеїну триває упродовж трьох-чотирьох годин, він здатний забезпечувати енергією спортсмена упродовж майже п'яти годин без додаткового поживного підживлення. Пластівці сиру безструктурні, вони, практично без залишку, засвоюються і перетравлюються людським організмом. Крім того, сир містить особливу амінокислоту, метіонін, яка знижує рівень холестерину крові, а також попереджає ожиріння печінки. Безумовно, домашній сир відрізняється, по складу і жирності, від магазинного продукту. Він жирніший і багатіший цінними елементами, набагато корисніший і калорійніший. Тому, в період змагання і при схудненні, краще віддати перевагу упакованому знежиреному сирному продукту, а усім іншим підійде натуральний сир з базару або ринку. На вітрині магазину можна зустріти дев'яти і вісімнадцяти процентний сир промислового виробництва.


Значення сиру для бодібілдінгу


У харчуванні бодібілдера сир - це кисломолочний продукт під номером один. Це унікальний і незамінний компонент раціону, який дозволяє довгий час підтримувати постійний рівень енергії і сприяє якісному нарощуванню м'язової маси. Його корисно їсти до і після тренування. Коли спортсмен їсть сир за годину, дві до силового тренінгу, він отримує порцію довгограючої енергії і працюватиме у високоінтенсивному силовому режимі. А якщо атлет вважає за краще, їсти сир після інтенсивного тренінгу, це дає йому додаткові і важливі елементи для побудови його м'язів і тканин, а також є відмінним способом відновлення, витраченою на заняттях бодібілдінгом, енергії. У бодібілдінгу сир корисно з'їдати і на ніч, за рахунок дії повільних вуглеводів і білків, він стане незамінним підживленням для спортсмена протягом всієї ночі. Повноцінна вечірня порція - 150 або 180 грам.

При усіх перевагах і цінності сиру для бодібілдингу, їсти його щодня дуже непросто, він набридає. Тоді на допомогу прийде блендер для приготування коктейля, свіжі фрукти і ягоди, мед і кленовий сироп, можна додати до сиру курагу, чорнослив, горіхи або родзинки, залити його йогуртом. З компонентами такої сирної маси можна експериментувати, хоч щодня, отримувати задоволення і користь одночасно. Якщо таке не підходить, приготуйте запіканку, повітряну випічку або десерт з сиру, буде не менш смачніше і поживніше. Але, зрозуміло, що краще всього вживати сирок в його натуральному вигляді (не піддаючи термічній обробці).




Інші статті по темі :






Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації