СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Штучні підсолоджувачі в дієтичних напоях


Основним мінусом дієтичних напоїв є їх склад, де замість звичайного цукру або карамельної патоки містяться штучні підсолоджувачі: аспартам, сахарин, цикламати, сукралоза, ацесульфам калію і інші хімічні компоненти. Саме ці замінники цукру і надають дієтичним напоям дуже солодкого смаку з хімічним присмаком, також вони можуть утворювати дрібний осад із-за своєї неповної розчинності.

Хімічний осад на дні - це ще не найбільший недолік таких напоїв. Найгірше те, що штучні підсолоджувачі можуть викликати симптоми алергії у людей здорових і важкі алергічні реакції у людей-алергіків. Крім того, вони нерідко служать причиною виникнення мігрені, яка з часом переходить у хронічну форму.

Такі напої абсолютно протипоказані дітям і дорослим, що страждають від епілепсії, оскільки ас партам, як замінник цукру істотно збільшує ризик і провокує настання епілептичних нападів.
Штучний підсолоджувач сахарин теж відноситься до речовин небезпечних. Ряд медичних досліджень говорить про те, що сахарин може послужити причиною розвитку раку сечового міхура унаслідок вмісту в нім сірки. До речі, сірка також впливає і на погіршення стану шкірних покривів, із-за її дії розвивається гіпер чутливість шкіри, а отже, підвищена вразливість до різних шкірних захворювань. А ще сахарин "звинувачують" в тому, що він викликає нудоту, блювоту, діарею, запаморочення і головні болі.




Інші статті по темі







Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації