СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Рецепти з гарбуза


Гарбуз – це цінний і корисний овоч, який має приємні смакові якості. У ньому містяться такі вітаміни : С, Е, РР, В1, В2, Т і каротин. У гарбузі є багато солей калію, кальцію, заліза, магнію, кобальту і міді, а також є пектин, який допомагає вивести з організму холестерин і показаний при захворюваннях атеросклерозом. Вживати гарбуз у будь-яких стравах необхідно людям із захворюваннями нирок, судин, печінки і серця, а також тим, хто страждає від набряків.

Особливо популярне використання гарбуза в дієтичній кулінарії із-за своєї вітамінної цінності і насиченості корисною для цілей жироспалювання клітковиною.

рецепти з гарбуза для схуднення

Рецепти з гарбуза для схуднення доступні і прості у приготуванні. Завдяки періодичному вживанню гарбуза можна очистити організм від шлаків, токсинів і зайвої рідини, нормалізувати водно-сольовий баланс і поліпшити функціонування травної системи і найголовніше, позбутися від зайвих кілограм.


Рецепти з гарбуза для схуднення


Салат з гарбуза


Корисний і поживний салат з гарбуза, який можна вживати, як самостійну страву в один з основних прийомів їжі або в якості перекусу протягом дня.


Інгредієнти:


Гарбуз - 100 гр.

Яблуко – 100 гр.

Несолодкий йогурт низької калорійності або кефір 2-3 ложки.

Лимонний сік – 1 маленька ложка


Приготування:


Натріть на середній тертці гарбуз та яблуко. Потім заправте салат йогуртом з лимонним соком або кефіром. Перемішайте всі інгредієнти. Салат готовий!


Сирно-гарбузова запіканка


Смачне дієтичне блюдо без борошна і цукру, що вимагає трохи часу для приготування.


Інгредієнти:


Гарбуз свіжий - 400 гр.

Сир нежирний - 500 гр.

Молоко - 100 гр.

Куряче яйце - 2 шт.

кориця, будь-які горіхи або сухофрукти


Приготування:


Відваріть 300 гр. гарбуза, потім перетріть його в пюре, решту 100 гр. сирого гарбуза дрібно наріжте.

Збийте білки в густу піну з маленькою дрібкою солі і на час помістіть її в холодильник. Молоко з сиром збийте в блендері, потім продовжуйте збивати, додаючи гарбузове пюре, жовтки, сиру гарбуз, горіхи, корицю і т. д. Останнім інгредієнтом додайте збиті білки. Перемішайте все. Потім змастіть рослинним маслом і посипте борошном дно форми і викладіть туди суміш. Зверху накрийте форму фольгою. Потім поставте форму з запіканкою в холодну духовку і тільки потім включіть її на режим 180 градусів.

Випікайте 30-50 хвилин, потім прибрати фольгу і пекти ще 20-30 хвилин до появи золотистої скоринки на запіканці. Після того, як страва охолоне, вона готове до вживання.


Гарбузові оладки

Гарбузові оладки добре підійдуть для сніданку, тому, що є живильними і легкими, але вуглеводним блюдом, яке забезпечить вас енергією на весь день.


Інгредієнти:


Гарбуз – 500 гр.

Цільно зернове борошно – 3 - 4 ст. ложки

Соняшникова олія – 50 гр.

Яйце куряче – 1 шт.

Цукор – 1 ложка

Сіль - щіпка

Кориця – пів чайної ложки


Приготування:


Потріть гарбуз на дрібній тертці або за допомогою комбайна. Додайте до нього цукор, сіль і яйце і перемішайте. Дайте постояти даній суміші 15 хвилин, за цей час гарбуз пустить сік.

Потрібну кількість гарбуза почистіть і наріжте на шматки. Подрібніть на дрібній тертці або на комбайні. До натертого гарбуза додайте яйце, цукор, сіль, перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб гарбуз пустив сік. Потім поступово додайте борошно і корицю. Тісто не повинно бути густим, а гарбуза має бути більше, ніж борошна. Тепер можна смажити оладки на попередньо розігрітій сковороді з олією.




Інші статті по темі :









Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації