СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я










РІЗНЕ







Приймати омега 3 корисно так само, як їсти рибу


Не любите їсти морепродукти! Існують інші способи отримання корисних для здоров'я вашого серця поліненасичених жирних кислот - омега-3. Нещодавно опубліковані в "Американському журналі Клінічного Харчування" (American Journal of Clinical Nutrition) дослідження показують, що споживання добавок, що містять омега-3 жирних кислоти і риб'ячий жир, робить ефект порівнянний із споживанням морської риби.

Експертами була протестована група з 23 жінок у віці від 21 до 49 років. Кожна з учасниць щотижня з'їдала по 2 порції тунця і лосося або приймала порівнянну кількість омега-3 у вигляді капсул. Через 4 місяці досліджень, рівень омега-3 у кожної з жінок збільшився на 40-50 відсотків в червоних кров'яних кільцях і на 60-80 відсотків в плазмі крові. Вчені не побачили ніякої різниці в тому, яким чином жінками були отримані омега-3 жирні кислоти: з морепродуктів чи з харчових добавок.

Більшість досліджень показують, що споживання омега-3 жирних кислот призводить до зниження ризику виникнення серцево-судинних захворювань і скорочення аритмії серця. Потрапляючи в наш організм з продуктами або у вигляді харчових добавок (наш організм не здатний виробляти омега-3), жирні кислоти омега-3 впроваджуються в клітини організму. Омега-3 сприяє нормалізації кров'яного тиску (головний бич нашого часу), підтримує позитивний рівень тригліцеридів і холестерину в крові, покращує зір, відзначається зняття запальних процесів в суглобах, поліпшення розумових процесів, як наслідок кращої роботи мозку. Омега-3 сприяє зміцненню імунітету, допомагає при лікуванні шкірних захворювань, екземі, алергії, хворобі Альцгеймера.

"Американська Асоціація Серця" і "Європейська Асоціація Кардіологів" рекомендують людям, схильним захворюванням серця отримувати не менше 1 грама омега-3 в день, споживаючи жирну рибу або приймаючи харчові добавки, що містять омега-3. Багато інших фахівців рекомендують більше: до 2-3 грам в день. Якщо ви вирішили піти шляхом прийому в їжу морепродуктів, вам необхідно з'їдати не менше однієї порції м'яса тунця або лосося щодня! При цьому виникає ризик вживання неякісної риби. Річ у тому, що в органах риб можуть міститися небезпечні забруднені речовини, що створює серйозні наслідки для здоров'я людей, особливо вагітних і годуючих жінок.

Тоді як, харчові добавки, що містять риб'ячий жир, проходять попереднє очищення від шкідливих компонентів. Для їх виготовлення використовується тільки м'ясо риб, а не органи, в яких сконцентровані небезпечні шкідливі речовини. Більше того, добавки зазвичай робляться у вигляді сиропів і капсул, які зручніше і простіше приймати! Сьогодні купити омега-3 не складає труднощів, ці полі ненасичені жирні кислоти є в кожній найближчій аптеці. Сьогодні здорове серце і судини - це не нездійснена мрія!




Інші статті по темі :









Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації