Перше блюдо щі
Щі – споконвічно російське перше блюдо, смачне, поживне і корисне.
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г свинячої грудинки, 100 г свинячих кісток, 30 г копченого сала, 300 г свіжої капусти, 100 г цибулі, 2 невеликі моркви, 1 корінь петрушки і трохи листя петрушки для прикраси, приправи (сіль, перець горошком, лавровий лист) і зелень;
ПРИГОТУВАННЯ
Щоб приготовити блюдо щі вам потрібно зробити наступне. На грудинці і кістках зваріть бульйон в обсязі один літр. До бульйону додайте перець горошком, лавровий лист і сіль. Поки бульйон на борщ вариться, тушкуйте овочі. Для цього потрібно нарізати дрібними кубиками копчене сало, нашаткувати корінь петрушки, моркву, капусту і цибулю. Помістіть все це в невелику каструлю і тушкуйте до напів готовності. Потім влийте бульйон овочі і тушкувати до готовності.
Перед подачею на стіл в тарілку можна додати подрібнене листя петрушки.
Інші статті по темі :
|