СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Окрошка


Окрошка відноситься до страв білкової дієти. Рідке низькокалорійне блюдо відмінним чином підійде для дієтичного меню і зайві кілограми підуть на спад.

окрошка

ІНГРЕДІЄНТИ:


яйце, м'ясо, картопля, зелена цибуля, кріп, петрушка, спеції за смаком;


ПРИГОТУВАННЯ


Окрошка – це улюблений російський і український продукт, що відноситься до перших страв. Вона не відноситься до розряду елітних кулінарних шедеврів, але при цьому має мільйони шанувальників. По суті це холодний суп на основі мінеральної води, квасу, сироватки або овочевого відвару. Основу вибирають в залежності від смакових уподобань господарів. Крім цього, обов'язковими компонентами будуть варене яйце, зелена цибуля, кріп, відварне м'ясо, відварна картопля, свіжий огірок і спеції за смаком (сіль, лимонна кислота). М'ясо вибирається нежирних сортів (телятина або яловичина), в деяких випадках замінюється на шинку або варену ковбасу. Іноді додають в окрошку свіжий редис, варену моркву, гірчицю, мелений перець.

Рецепт приготування простий: яйце, м'ясо, картоплю попередньо відварюють. Потім всі інгредієнти нарізають дрібними кубиками і змішуються в порожній каструлі. До суміші додається обрана рідка основа, і все перемішується. Спеції додаються за смаком або ставляться безпосередньо на стіл. Для набору повної гами смаку окрошці бажано настоятися в прохолодному приміщенні 3-4 години. Окрошка дуже швидко псується, тому обсяг каструлі повинен бути розрахований на строк не більше двох діб, навіть у тому випадку, якщо ви її зберігаєте в холодильнику.

Цей продукт, не зважаючи на велику кількість інгредієнтів, легко засвоюється. Після окрошки у вас не залишиться відчуття голоду. В животі буде приємна прохолода і заповненість. Головне в цій страві – не переїсти, бо зупинитися іноді дуже важко.

Дуже часто окрошку готують влітку чи ранньою весною. Влітку вона допомагає охолодитися організму в жаркий день, а навесні непередаваним ароматом перших свіжих тепличних огірків нагадує про наближення весни. Окрошка за рахунок наявності квасу або сироватки допомагає полегшити похмілля, тому є коронним блюдом другого дня росіян весіль.




Інші статті по темі :








Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації