СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Низьковуглеводнева дієта


Низьковуглеводна дієта є ефективною методикою для схуднення завдяки споживанню їжі, що містить малу кількість вуглеводів. Доведено, що низьковуглеводний раціон харчування знижує в крові рівень інсуліну, а це, у свою чергу, знижує апетит. Сприяють пониженню апетиту також при цій дієті кетонові тіла, які утворюються внаслідок більшого споживання жирів.

Співвідношення в їжі харчових речовин при низьковуглеводній дієті має бути приблизно таким: вуглеводи - 30%, білки - 30%, жири - 40%. Тобто вживається більше жирів (рослинних і тваринних) і білків, а вуглеводів - менше. При цьому споживані вуглеводи повинні мати низький глікемиіческий індекс - це показник, що відбиває швидкість розщеплювання якого-небудь продукту в людському організмі і перетворення його в глюкозу.

Низьковуглеводнева дієта вимагає дотримання деяких правил. Отже, треба вживати досить рідини. Краще, якщо це буде мінеральна негазована вода, пляшку з якою треба носити з собою завжди. Рідина потрібна для метаболізму жирових клітин (ліполізу). Промиваючи нирки, вона виводить з організму людини кетон, який виділяється жировими клітинами і спалюється як джерело енергії. Окрім цього, треба додатково приймати калій у вигляді мінерально-вітамінних комплексів. Не можна приймати їжу, що містить багато цукру і крохмалю. Потрібне часто (до 5-6 раз на день), а після кожної їди має бути присутнім невелике відчуття голоду. Вечеря має бути не пізньою і після неї перекушувати не можна. І ще, при великих фізичних навантаженнях треба вживати в день до 200 грам вуглеводів, а при невеликих - до 100 грамів.

А тепер про продукти, які можна їсти під час низьковуглеводної дієти. З м'яса можна їсти пісну яловичину і телятину, курку, качку і гусака, індичку і кролятину, оленину і м'ясо ягняти, шинку, перепелине і страусине м'ясо. Також можна вживати всіляку морську рибу, молюски і ракоподібних. З молочних продуктів дозволяється вживати знежирений сир. У необмежених кількостях можна їсти овочі і зелень.

Повністю з раціону треба виключити продукти, що містять надмірну кількість вуглеводів. Це такі продукти, як макаронні і борошняні вироби, картопля і рис, цукор (у тому числі і коричневий) і кукурудза, солодощі і фруктові соки, сухофрукти. Споживання тваринних жирів (жирний сир, сметана, вершкове масло) треба обмежити. Краще віддати перевагу рослинним жирам, зокрема оливковій олії. Окрім звичайного столового цукру, забудьте також про фруктозу (натуральний цукор, який утворюється у фруктах) і глюкозу, декстрозу (різновид глюкози) і мед, патоку, лактозу і мальтозу.

Ця дієта підтримує високу активність обмінних процесів, спалює жири і підтримує у нормальному стані м'язову масу і шкіру. Але впродовж перших декількох тижнів може відчуватися нестача енергії, що проявляється слабкістю і млявістю. Це триватиме до того часу, поки організм не перейде на інше "паливо". Варто відмітити, що ця дієта не призначається на короткий термін, оскільки у такому разі досягти ефекту не вдасться. І ще, перед тим, як випробувати її на собі, треба проконсультуватися з лікарем.


Інші статті по темі :









Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації