М'ясна запіканка
М'ясна запіканка — це одне з найсмачніших і найпопулярніших страв на святковому столі. Приготуйте запіканку за нашим рецептом і ваші гості будуть в захваті від даної страви.
ІНГРЕДІЄНТИ:
свіжа стручкова квасоля 400 грам, ріпчаста цибуля-2 шт., м'ясний фарш 300 грам , 2 ст. л. рослинної олії 2, картопляне пюре, консервована квасоля з прянощами 400 грам, сала 50 грам, сіль, перець і майоран за смаком;
ПРИГОТУВАННЯ
Для приготування м'ясної запіканки вам знадобиться близько години вільного часу і набір з таких продуктів: по 400 грамів квасолі свіжої та консервованої стручкової з прянощами, 50 грамів сала і 300 грамів м'ясного фаршу, цибулі 2 середні за розміром головки, перець, сіль і пара столових ложок масла, пакетик пюре з картоплі. Якщо ви любите майоран, то він не завадить.
Стручкову квасолю необхідно проварити протягом 10 хвилин, а потім помістити її в друшляк і залишити на деякий час, щоб стекли надлишки води. Попередньо нарізану кубиками цибулю пасерувати на сковороді до золотистого кольору і до неї ж додаємо фарш. На цьому етапі необхідно додати сіль, перець і майоран, потім довести суміш до готовності.
М'ясна запіканка – це багатошарове блюдо. Першим шаром у форму ви викладаєте половину фаршу, на нього викладіть половину заздалегідь приготованого картопляного пюре, наступним шаром викладаєте стручкову квасолю, слідом консервовану і другу половину картопляне пюре. Потім поріжте на дрібні шматочки сало і покладіть зверху. Тепер сміливо відправляйте блюдо в духовку на 45 хвилин. Температура випікання м'ясної запіканки – 200 °C.
Інші статті по темі :
|