СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







З чого зроблений молочний протеїн?


Молочний протеїн складається з сироваткового протеїну і казеїну. А якщо конкретно, то на 20% він складається з сироватки і на 80% - з казеїну. При виробництві молочного протеїну з молока шляхом фільтрації віддаляється левова частка вуглеводів і жирів.

Виробничий процес дозволяє зберегти молочний білок в первозданному виді, в якому він знаходиться в незбираному молоці. Він містить ті ж корисні поліпептиди і білкові фракції, наприклад, бета-лактоглобулін, альфа-лактальбумін, сироватковий альбумін великої рогатої худоби, імуноглобуліни, лактоферин і лактопероксидазу, а також антиоксиданти і компоненти з імуностимулюючими властивостями.

Казеїн в молочному протеїні міститься в незміненому стані, відомому нам, як казеїн міцели. Ця форма казеїну всмоктується в максимально повільному темпі, забезпечуючи безперервний і тривалий приплив амінокислот до м'язових волокон.


Що вибрати сироватковий протеїн чи молочний протеїн?


Як мені здається, є тільки одно пояснення, чому люди вважають молочний протеїн низькоякісним. Вони свято вірять, що єдиним першокласним протеїном є сироватковий, а усі інші протеїнові порошки програють йому цілу вічність. Але ця думка далека від істини.

Сироватковий протеїн дійсно є високоякісним і кращим, і ми це навіть не обговорюватимемо. Поза всяким сумнівом, кожна порція протеїну, особливо приурочена до тренування, обов'язково повинна містити якусь кількість сироваткового білку, адже сироватка багата амінокислотами ВСАА і швидко всмоктується в травному тракті. Крім того, сироватковий протеїн містить специфічні пептиди і білкові фракції, які я вже перераховував вище за текстом.
Проте не забуватимемо, що молочний протеїн - це теж сироватковий протеїн. Гаразд, нехай усього на 20%, але це теж немало. 80%, що залишилися, доводяться на казеїн міцели, але це ніяк не зменшує достоїнств молочного протеїну, а, навпроти, підвищує його біологічну цінність.

Як я вже не раз писав, результати досліджень говорять про те, що додавання казеїну до сироваткового протеїну підвищує анаболічну дію білкового продукту. Сироватковий протеїн важливий з точки зору швидкої стимуляції синтезу м'язового білку, а при додаванні казеїну ми підтримуємо високу інтенсивність синтезу протеїну упродовж тривалого періоду часу. Довше, ніж при використанні одного лише сироваткового протеїну. Крім того, казеїн гальмує розпад м'язового білку. Беремо до уваги, що м'язи ростуть тоді, коли синтез білку випереджає його розпад, і отримуємо помітно збільшений потенціал м'язового росту!


Молоко рулить!


Не зрозумійте мене неправильно, але якби мені запропонували на вибір а тільки сироватковий, або тільки молочний протеїн, я б зупинився на молочному. Усе тому що в цьому випадку я отримую першокласний протеїновий комплекс, який містить і сироватку, і казеїн в максимально природному стані.

У ідеальній ситуації я б вважав за краще трохи більше сироваткового протеїну і, можливо, додав би ще одне джерело білку, яке всмоктується швидше за казеїн, але повільніше за сироватку. Наприклад, сою або яєчний альбумін. Цей протеїн стане містком між стрімкою сироваткою і повільним казеїном міцели. Але і молочний протеїн прекрасно справляється зі своїми функціями.

Словом, коли наступного разу у складі протеїнового батончика або готового коктейля ви зустрінете ізолят або концентрат молочного протеїну, не крутіть носом. Молочний протеїн - це один з найбільш якісних видів протеїну. І тепер ви знаєте, чому.


Ще декілька слів про молочний протеїн


Молочний протеїн створють на основі білків молока, збагачений необхідними вітамінами і мінералами, практично не містить жиру. Незамінна харчова добавка для атлетів, що інтенсивно тренуються, і усіх осіб, котрі ведуть активний спосіб життя, які мають великі фізичні навантаження.

Молочний протеїн підвищує витривалість, працездатність, сприяє швидкому відновленню і нарощуванню мускулатури. Молочні протеїни широко використовуються не лише в спортивному і дієтичному харчуванні, але також і в косметичній продукції.

Цілющі властивості молочних продуктів, як домашніх косметичних засобів були відомі з давніх часів. Молочні протеїни - активні білкові комплекси, а також молочна сироватка мають сильні регенеруючі, антиалергенні, зволожуючі, пом'якшувальні, протизапальні властивості. Окрім усього перерахованого, білки молока включають до свого складу безліч незамінних (що не синтезуються в організмі) амінокислот, тим самим живлять шкіру. Вони стимулюють ріст і відновлення молодих клітин, тим самим активуючи синтез колагену і оновлення епідермісу. Протимікробні і противірусні властивості молочної сироватки обумовлені речовинами, що містяться в ній : лізоцимом, лактоферином, лактопероксидазой.

Молочний протеїн знайшов широке застосування в спорті завдяки своїм регенеруючим, антиалергенним властивостям, а також (завдяки амінокислотам, що входять до складу) за істотний вклад в енергозабезпеченні як шкірних, так і м'язових тканин.

Час необхідний для засвоєння молочного протеїну дорівнює 5-8 годинам. Протеїн, що міститься в звичайному молоці додатково "навантажений" різними жирами і вуглеводами, що уповільнюють його швидкість засвоєння організмом і ефективність.

Якщо ж молоко висушити і очистити, то вийде протеїн на основі молока, тобто суміш з 80% казеїну і 20% сироватки, швидкість засвоєння яких різна, що дозволяє отримати джерело енергії, діюче тривалий час.

Основна перевага цього протеїну в його доступності і низькій вартості. Молочний протеїн в дозах, що не перевищує рекомендовані, дозволяє швидко наростити м'язову масу без шкоди для організму. Перевищення дозування відбивається тільки в розладі травлення і підвищеному навантаженні на нирки.




Інші статті по темі :








Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації