СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Мальтодекстрин


Мальтодекстрин (декстринмальтоза, патока) - вуглевод, що складається з молекул глюкози, мальтози (2-молекулярна глюкоза), мальтотриози (3-молекулярна глюкоза) і різних полісахаридів. За своєю суттю, мальтодекстрин є чимось середнім між крохмалем і глюкозою.

Його властивості: порошкоподібна речовина білого або кремового кольору, що має солодкий смак, добре розчиняється, як в холодній, так і в гарячій воді. Декстринмальтозу виготовляють шляхом розщеплювання ферментів : з рослинного крохмалю виділяються молекули декстрин, який складається з різного числа молекул глюкози.


Мальтодекстрин (патока) в харчуванні культуристів


Міняє міру в'язкості речовини
Має ефект емульгування, згущування
Зупиняє процес природної зміни відтінку
Може виступати формоутворювачем або розпушувачем
Підвищує енергетичну цінність будь-якого продукту
Покращує розчинність суміші
Формує структуру і однорідність продуктів
Спрощує додавання компонентів з мінімальними дозуваннями, наприклад, вітамінів, ароматизаторів, барвників і іншого
Знижує водопоглинальну здатність гігроскопічних складових суміші.


Таким чином, патока використовується найчастіше як допоміжна інертна речовина для виробництва спортивного харчування і добавок. У гейнерах також має широке застосування у великих кількостях в якості джерела енергії.

Фірми-виготівники спортивного харчування нерідко вказують достоїнства декстринмальтози перед вуглеводами іншого типу, проте, по суті, він має ті ж властивості (засвоєння, калорійністю, підвищенням секреції інсуліну і ін.), що і суміш крохмалю і глюкози.




Інші статті по темі :








Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації