Легкий огірковий супчик
Легкий огірковий супчик готується швидко і легко. Трава пастернака додасть вишукану і ніжну пікантність, в чому ви переконаєтеся вже з першої ложки і на вашому столі ще не один раз буде з'являтися цей легкий супчик.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На 3-х літрову каструлю: Огірки свіжі – 2 шт, Морква – 1 шт, Картопля – 4 шт. Цибуля ріпчаста – 1 шт., Помідор свіжий – 1 шт. Зелений горошок (молочний) – 3 – 4 ст. л., Зелень пастернака (кріп, петрушка) Олія рослинна (оливкова, кукурудзяна) – 3 – 4 ст. л., Спеції і сіль за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
В каструлю налийте води і поставте на вогонь. Очистіть картоплю і поріжте кубиками або грубою соломкою. Моркву наріжте бажано тонкою соломкою. Коли вода почне закипати, покладіть в каструлю нарізану картоплю. На сковороду налийте олію (оливкову або кукурудзяну) трохи прогрів покладіть цибулю нарізану півкільцями. Моркву додайте до злегка підсмаженої цибулі. Гарненько перемішайте і на слабкому вогні залиште тушитися.
Помідор очистіть від шкірки (можна овочерізкою), видаліть плодоніжку і дрібно наріжте. Додайте на сковорідку подрібнений помідор, ще раз перемішайте і залиште тушитися до готовності. Овочі потушились добре, це буде видно ( масло відокремиться від овочів). Картопля вариться вже 10 хвилин - цього достатньо. Додайте тушковані овочі в каструлю. Свіжі огірки наріжте соломкою і за п'ять хвилин до готовності покладіть в каструлю разом із зеленим горошком. Так само лавровий лист, дрібно нарізані листя пастернаку (бажано тонкою соломкою), сіль і спеції за смаком. До повного обсягу долийте кип'яченої гарячої води.
Ще хвилини дві хай прокипить, накрийте кришкою, зніміть з вогню. Легкий огірковий супчик готовий, нехай постоїть ще кілька хвилин (10-15) набере сили. Як казала моя бабуся - нехай настоїться". Подаючи його на стіл, розлийте його по тарілках, додайте за бажанням дрібно нарізану свіжу зелень.
Інші статті по темі :
|