СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Про користь креветок


Якщо Вам коли-небудь доводилося загорати на кам'янистому березі Чорного моря, то Ви, напевно, згадаєте, як торговці, без втоми носяться з мішечками варених креветок і вареною кукурудзою. Якщо людина перший раз спробує креветки, він, можливо, і не зрозуміє цього невизначеного смаку і що це? Ласунка, закуска до пива, корисний продукт або замість насіння? На березі, звичайно, не радила б купувати креветки, але їсти їх треба. Давайте розберемося про користь і шкоду креветок. Підійдемо до цих морських рачків з усіх боків. Зараз вже рідко, яка людина не пробувала креветок. Ми знаємо їх колір, їх смак. У холодильниках магазинів можна знайти і великі, апетитні королівські креветки і звичайні, дрібні.

про користь і шкоду креветок

Але властивості продукту не міняються від його розміру. Дієтологи розділили свою думку, в питанні шкідливі або корисні креветки. Потрібно відмітити, що ці морські жителі гіпоалергени і безпечні. Малюкам можна помалу давати їх пробувати. Але! Як і усі відомі нам морепродукти, за життя вони з довкілля вбирають, накопичують і потрапивши в наш організм, віддають нам усі солі, важкі метали. Тому, якщо Вам повезло і ви знаєте, що креветки спіймані в чистому, в плані екології місці, то їжте на здоров'я і діток з трьох років, можете потихеньку привчати.

Все ж не віддаляйтеся від природи і замисліться про користь і шкоду креветок, їх відловлюють величезними сачками, живі, неживі, хворі, здорові, їх на виробництві не перебирають, це просто неможливо. Креветкам все одно, а нам від споживання мертвих креветок може стати погано, а про це не можна забувати, адже такі креветки принесуть нам шкоду. Нові технології дозволяють вирощувати креветок штучним шляхом, а це спричиняє за собою, як правило, підгодівлю антибіотиками і ліками, для посилення росту рачкам. Звичайно, почавши з поганого, ми лише хочемо Вас застерегти. Адже узявши з магазинної полиці пакетик, Ви піддаєте себе ризику з'їсти неякісний товар, який абсолютно не ідентифікуєш за зовнішніми ознаками. Але, вовків, як мовиться боятися - в ліс не ходити. Давайте розберемо позитивну сторону питання - користь креветок. Узявши в руку одну креветку, Ви навіть не подумаєте про те, що в ній, зібрана величезна сукупність таких корисних, і таких рідкісних мінеральних з'єднань кальцію, магнію, кобальту, калію, це клад незамінних амінокислот, полінасичених кислот Омега-3, провітаміну А. Також вони є джерелом йоду - його в м'ясі креветок більше, ніж в інших морепродуктах.

Маленький рачок багатий вітамінами майже усієї групи В (у тому числі необхідний організму В12), а також D, Е, Н, і РР. У креветках міститься йоду майже в сто разів більше, ніж в яловичині. У них величезний вміст кальцію, корисного для роботи щитовидної залози, імунної системи, роботи нирок, кровотворення, побудови кісткової тканини і м'язової системи. Калій потрібний для сердечно - судинної системи. Цинк чинить благотворний вплив на синтез гормонів, покращує стан нігтів і шкіри. Сірка теж дуже важлива для нашої шкіри, росту і якості нігтів і волосся, регулює функції сальних і потових залоз, підвищує імунітет, знижує різні алергічні реакції, сприяє побудові сполучної тканини, у тому числі і клапанного апарату серця, мембрани артеріальних і венозних судин, суглобових поверхонь. І, порадуємо наших дівчат, при такому багатому складі калорійність креветок мала - всього 83 ккал на 100грамм. Тому салати і гарячі страви з креветками заслуговують звання дієтичних блюд, сприяючих зниженню ваги.

Ще один плюс, креветки добре їсти в жару, коли немає апетиту і їсти майже не хочеться - вони не викликають відрази. Вживаючи креветки, ми покращуємо і нормалізуємо обмін речовин нашого організму. Мінерали допомагають роботі нашої серцево-судинної системи. Ті, хто регулярно вживає креветки, рідше страждає алергічними реакціями, вони не схильні до онкологічних захворювань. Іноді, купуючи заморожений продукт, ми неозброєним поглядом бачим сухий білий наліт, це говорить про те, що вони переморожені і краще такі рачки обійти стороною.

Вам потрібний продукт приємного рожевуватого кольору, що не піддавався повторному вимушеному заморожуванню, з приємним риб'ячим запахом. Креветки вибрані, куплені, правильним природним чином розморожені, тепер треба вирішити, що Ви хотіли б з них приготувати. Запам'ятайте лише наступні правила в користі і шкоді креветок, не залежно від того, який рецепт Ви вибрали: креветки треба гарненько промити, заздалегідь поклавши їх на друшляк.

Якщо вони варитимуться, то воду підсоліть, додайте сік лимона і опускайте креветки, води не жалійте, їм повинно бути там вільно. При жарінні використовуйте оливкову олію, і креветки в цьому випадку використовуйте очищені. Перед приготуванням креветок підготуйте усе заздалегідь, адже готувати їх треба швидко. Так само швидко, як їх і з'їдять Ваші домочадці.




Інші статті по темі :









Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації