СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Горбуша


Горбуша (рожевий лосось) є промисловою рибою, у неї ніжне м'ясо і ікра, яку дуже високо цінують гурмани.

Блюда, які приготовані з горбуша ситна, оскільки в них багато білку, але при цьому вони низькокалорійні. Отже навіть ті люди, які сидять на дієті можуть насолоджуватися різноманітними блюдами з рожевого лосося, без ризику додати непотрібних кілограм. Цю рибу їдять у вареному, смаженому, запеченому, тушкованому, а так само солоному виді. Добре і те, що сьогодні існує великий вибір рецептів блюд на основі горбуші, вам залишається тільки вибрати. Особливо цінується ікра рожевого лосося, яку вживають у вигляді закусок після попереднього засолювання.

корисні властивості горбуші

Корисні властивості горбуші


У складі горбуші є майже усі елементи поживного ряду, які корисні для людини, а саме вітаміни В12, РР, натрій, фосфор, фтор, йод. А ще в м'ясі цієї риби є жирні кислоти Омега-3, що благотворно впливають на організм, роблячи омолоджування на клітинному рівні, відновлюючи життєдіяльність його клітинних мембран. Лососеві це в першу чергу північні риби, які є складовою харчового раціону корінних народів, що населяють північний басейн Тихого океану. В усіх народів тих, що проживають там, фахівці відмічають зміцнення серцево-судинної системи, а ще істотне зниження числа захворювань гіпертонією, інфарктами, інсультами і так далі.

Багатий склад горбуші говорить про те, що вона корисно впливає на увесь організм, оскільки покращує шкірний покрив, слизові оболонки, приводить в норму нервову систему, стабілізує функціонування шлунково-кишкового тракту.


Калорійність горбуші


Калорійність горбуші складає 170 кілокалорій. Це означає, що горбуша відноситься до продуктів з середньою калорійністю. Виходячи з цього, тим хто дотримується рибної дієти не варто включати у своє меню горбушу, із-за відносно високої калорійності і жирності в порівнянні з іншими видами риб.

Варто сказати, що наявність кислот Омега-3 допомагає регулювати концентрацію цукру в крові, що у свою чергу дозволяє їсти цю рибу хворим цукровим діабетом. До усього Омега-3 є антиоксидантами, які успішно виводять з організму згубні речовини.
Йод, який є в горбуші, покращує функціонування щитовидної залози, а піроксин покращує функціонування кровоносної системи головного мозку, приводить в норму роботу нервової системи людини.


Протипоказанням до вживання горбуші


Протипоказанням до вживання горбуші виступає індивідуальна непереносимість, а також алергія на рибу. Крім того, вживання горбуші слід уникати у разі заборони прийому препаратів йоду і фосфору, оскільки в ній цих мікроелементів дуже багато.




Інші статті по темі :






Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації