СТЕРОЇДИ



ПОХУДАННЯ




ХАРЧУВАННЯ





СПОРТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ




ЗДОРОВ'Я









РІЗНЕ







Калієва дієта


Калієва дієта відноситься до спеціальних дієт.

Сьогодні спеціальні дієти використовують її рідко і не в повному за тривалістю об'ємі, а шляхом застосування 1-2 раціонів цих дієт впродовж 2-3 днів, тобто за типом розвантажувальних дієт.


Свідчення до калієву дієту


Калієва дієта застосовується при гіпертонічній хворобі і недостатності кровообігу.


Характеристика і застосування калієвої дієти


Калієва дієта застосовується у вигляді 4 послідовних раціонів: I - II раціони - по 1-2 дні, II - IV раціони - по 2-3 дні.

Раціони містять продукти, багаті калієм (чинять сечогінну дію і посилють виведення натрію з організму). При проведенні калієвих днів дотримується обмеження вільної рідини і виключається споживання кухонної солі.

Їда 6 раз на день. Для соків використовують капусту, моркву, томати, буряк, абрикоси, персики, яблука.


I раціон калієвої дієти


1-й сніданок: 200 г печеної картоплі, 200 мл зернової кави з рисовим слизовим відваром.
2-й сніданок: 100 мл свіжого соку.
Обід: 200 г супу-пюре з картоплі, 100 г морквяного пюре фруктове желе.
Підвечірок: 100 мл відвару шипшини або соку.
Вечеря: 300 г картопляного пюре, 100 мл відвару шипшини або соку.
На ніч : 100 мл соку.


II раціон калієвої дієти


1-й сніданок: 200 г печеної картоплі, 200 мл зернової кави з молоком.
2-й сніданок: 100 мл соку, 150 г вівсяної каші.
Обід: 200 г супу-пюре з картоплі і капусти, 200 г картопляних котлет, фруктове желе.
Підвечірок: 100 мл відвару шипшини або соку.
Вечеря: 150 г плову з рису з фруктами, 100 мл соку.
На ніч : 100 мл відвару шипшини або соку.
На увесь день: 50 г без солі хліба.


III раціон калієвої дієти


1-й сніданок: 200 г каші пшоняної молочної з сухофруктами, 200 мл зернової кави з молоком.
2-й сніданок: 200 г картопляного пюре, 100 мл соку.
Обід: 250 г супу рисового з овочами, 150 мл відвару шипшини або соку.
Вечеря:. 200 г сирників з сиру з морквою (запечені), 100 мл соку.
На ніч : 100 мл відвару шипшини або соку.
На увесь день: 100 г без солі хліба.


IV раціон калієвої дієти


1-й сніданок: 150 г салату зі свіжих овочів, 200 г гречаної каші, 200 мл зернової кави з молоком.
2-й сніданок: 100 г родзинок (кураги) розмочених, 100 мл соку.
Обід: 250 г супу картопляно-овочевого, 200 г пудингу сирного з овочами, 200 г компоту з сухофруктів.
Підвечірок: 100 мл відвару шипшини або соку.
Вечеря:. 200 г котлет картопляних, 100 г печених яблук, 200 мл чаю з лимоном; на ніч - 100 мл відвару шипшини або соку.
На увесь день: 200 г без солі хліба.


Приклад одноденного меню калієвої дієти


Перший сніданок. Салат зі свіжих овочів (огірки і помідори по 100 г, сметану 30 г). Гречана каша протерта (крупа гречана 4 г, масла 10 г). Молоко - 100 р.
Другий сніданок. Сік з чорної смородини - ? склянки.
Обід. Суп картопляний - півтарілки (картопля - 200 г, молоко - 50 г, масло - 10 г). М'ясо відварене (50 г) з овочевим гарніром - 100 г (гарбуз, кабачки, морква, картопля).
Підвечірок. Відвар шипшини - 100 р.
Вечеря. Котлети картопляні (картопля 200 г, ? яйця, масло 10 г, сметана 20 г). М'ясо відварене - 40 р.
На ніч : сік фруктовий - 100 г, або розмочена курага, або чорнослив (з 50 г сухих фруктів).




Інші статті по темі :









Популярні статті




Цікаві статті




Бодібілдинг портал для початківців і не тільки. На сайті ви знайдете програми тренувань, описи препаратів, фотографії і багато цікавої інформації