Грецький салат з креветками
Грецький салат з креветками — це дуже оригінальне і незвичайне блюдо, яке може порадувати вас і ваших гостей вишуканим смаком, а низька калорійність якого, дозволяє його вживати навіть тим, хто дотримується дієти.
ІНГРЕДІЄНТИ:
креветки - 300 грам, салат ромен - 1 пучок, помідори черрі - 150 грам, цибуля червона (нарізати кільцями) - 1/2 цибулини, огірок, сир Фета, оливки 8 шт, перець болгарський (червоний) - 1 шт., петрушка - 1 ст. л., оцет винний червоний) - 3 ст. л., олія оливкова extra virgen - 1 ч. л., гірчиця (діжонська) - 2 ч. л., орегано - 3/4 ч. л. сіль - 1/4 ч. л. чорний мелений перець 1/4 ч. л.;
ПРИГОТУВАННЯ
Щоб приготувати грецький салат з креветками, слід спочатку очистити і зварити в підсоленій воді 300 грамів креветок, відкинути їх на друшляк і дати стекти воді. Так як цей вид салату багатокомпонентний, то вам знадобиться велика миска. В неї руками порвати 1 пучок салату ромен, додати розрізаних навпіл 150 грам помідорів чері, нарізану півкільцями половину цибулини червоного цибулі, нарізаний часточками 1 великий свіжий огірок.
Грецький салат з креветками заправляється соусом. Для його приготування потрібно змішати в блендері 1 чайну ложку оливкової олії extra virgen, 3 столові ложки винного оцту, 2 чайні ложки діжонської гірчиці, 1 столову ложку петрушки, 2 зубчики часнику, 3 чверті чайної ложки орегано, по чверті чайної ложки свіжо меленого чорного перцю і солі.
Тепер слід додати креветки до салату і залити заправкою. Порізати великими кубиками сир фета, 1 болгарський перець, розрізати 8-10 штук оливок навпіл (бажано великих) і зверху прикрасити ними салат.
Інші статті по темі :
|