Гаспачо
Гаспачо – це дуже смачне і корисне блюдо, яке принесе деяке розмаїття навіть в меню людини, що дотримується суворої дієти. Всі складові цієї страви не забороняє ні одна дієта або методика схуднення.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3 помідора, 2 огірка, половина червоного і жовтого солодкого перцю, невелика цибулина, зубчик часнику, 1 ст. ложка соку лимона, зелень, селери;
ПРИГОТУВАННЯ
Всі складові цієї страви не забороняє ні одна дієта або методика схуднення. Причому таке блюдо сподобається всім вашим домочадцям, особливо якщо ви його піднесете їм в саму жарку погоду. Це абсолютно нешкідливий для тих, що худнуть аналог окрошки.
Гаспачо хороший тим, що його склад дуже економічний, особливо в літній період, коли на столі у кожної господині є різні свіжі овочі. Для його приготування вам знадобиться всього 3 свіжих помідора і 2 свіжих огірка, по половині червоного і жовтого солодкого перцю, один зубчик часнику і 1 цибулина (бажано невеликого розміру), зелень, а якщо ви любите, то й селера (яка, до речі сказати, допомагає спалювати жири!), і 20 грамів соку лимона.
Процес приготування гаспачо дуже простий. Для початку слід подрібнити помідори, попередньо обдавши їх окропом і знявши шкірку і порізати всі овочі на кубики. Часник, цибуля і всі інші підготовлені овочі (помідори та огірки беремо лише по половині) слід перетерти в пюре в блендері. Отриману масу потрібно розбавити холодною водою, щоб надати необхідну густоту блюду, потім додаємо решту овочі, зелень і кубики льоду. Надаємо досконалий смак страви, додавши в нього лимонний сік, перець і сіль.
Інші статті по темі :
|